Bannerinvaihto.fi

Voinko sijoittaa bannerin sivun alalaitaan, erilliselle linkkisivulle tai muualle huomiota herättämättömälle paikalle?

Järjestelmän tarkoitus on, että bannerit ovat mahdollisimman näkyvällä paikalla, lisäarvoa tuovia ja tehokkaita. Mitä näkyvämmällä paikalla banneri sijaitsee, sitä paremmin se huomataan, sitä enemmän sitä klikataan ja sitä enemmän saat itse näyttökertoja omalle bannerillesi. Siksi banneri tulisi sijoittaa sivun ylälaitaan tai ainakin muuten erittäin näkyvälle paikalle. Erillisellä linkkisivulla banneri tuskin edes saisi paljon näyttöjä ja todennäköisesti ei generoisi sinulle juuri lainkaan näyttökertoja.

Mikäli sivustosi ulkoasu on kuitenkin suunniteltu niin, ettei bannerin sijoittaminen sivun ylälaitaan onnistu, on bannerin sijoittaminen myös alalaitaan sallittua (kunhan sitä ei tietoisesti yritetä piilottaa tai bannerin näkyvyys ei muulla tavoin ole erittäin huono), mutta tällöin klikkausprosenttisi jää todennäköisesti pieneksi - ja samoin käy hyötysuhteellesi. Pyri siis aina sijoittamaan banneri näkyvälle paikalle tehon maksimoimiseksi, sillä mitä enemmän sivustosi kävijät klikkaavat näyttämiäsi mainoksia, sitä suuremmaksi kasvaa hyötysuhteesi ja sitä enemmän ansaitset näyttökertoja.

Mainosta ei kuitenkaan missään tapauksessa saa sijoittaa seuraavasti:

  • sivun alalaitaan siten, että sivun ulkoasun ja mainoksen väliin jää merkittävästi tyhjää tilaa. Mainoksen tulee olla sijoiteltuna sivun alalaidassakin siten, että se on normaalin ulkoasun sisäpuolella, mahdollisimman lähellä luettavaa tekstikappaletta.
  • erilliselle intro- tai ovimattosivulle, jonka kautta kävijät eivät normaalisti saavu sivustolle
  • erilliselle banneri- tai linkkisivulle, jossa on useita eri mainoksia ryhmiteltynä yhteen