Bannerinvaihto.fiProban.net bannerinvaihtojärjestelmä uudistui Bannerinvaihto.fi:ksi

27.3.2006 

Jo vuodesta 2002 toiminut Proban.net -banneriverkko uudistui ja samalla uudistuneen palvelun nimi vaihtui paremmin kehittynyttä toimintaa kuvaavaksi. Jatkossa palvelu löytyy osoitteesta http://www.bannerinvaihto.fi

Seuraavassa kerromme järjestelmän uusista ominaisuuksista ja toimenpiteistä, joita uudistus jäseniltä edellyttää.

Uusi, uudempi, Bannerinvaihto.fi

Pitkään odotettu uudistusprojekti valmistui viimeinkin. Jatkossa pyrimme ylläpitämään, markkinoimaan ja kehittämään uutta Bannerinvaihto.fi -järjestelmää tehokkaammin, jotta se tuo jatkuvaa lisäarvoa jäsenilleen. Seuraavassa järjestelmän tärkeimmät uudet ominaisuudet:

 1. Esittelemme uuden hyötysuhde-arvon: tästä lähtien jokaiselle jäsenelle lasketaan kuukausittain edellisen kuukauden näytettyjen bannereiden klikkausprosenttiin perustuva hyötysuhde, jonka osoittaman prosenttimäärän jäsen ansaitsee näyttökertoja sivuillaan näyttämiinsä näyttökertoihin nähden.

  Hyötysuhde vaihtelee vaihteluvälillä 50-90% ja kannustaa jäsentä sijoittamaan bannerikoodin sivuston ylälaitaan, mahdollisimman näkyvälle paikalle. Mikäli mainoksen sijoittaa sivun alalaitaan, hyötysuhde voi jäädä matalaksi, jopa vain 50%:in, mutta huomioimalla mainoksen sijoituspaikan paremmin, palkitsemme jäsenen jopa 90%:n hyötysuhteella.

  Tällä menetelmällä kannustamme kaikkia jäseniämme huomioimaan bannerikoodin sijoittelun - he, jotka sijoittavat mainoksen sivustonsa ylälaitaan voivat saada tällöin jopa lähes tuplasti enemmän näyttökertoja vastineekseen kuin mainoksen alalaidassa pitävät.
 2. Järjestelmän vähemmän suositun 300 x 250 bannerikoon korvaa nyt pohjoismainen, tehokas pystybanneristandardi 140 x 350. Järjestelmässä on siis jatkossa tarjolla yksi 468 x 60 vaakabannerikoko sekä kaksi pystybanneria: 140 x 350 ja 120 x 600. Mainoskokoja voidaan lisätä myöhemmin.
 3. Jäsenet voivat viimeinkin siirtää ansaitsemiaan näyttökertoja bannerikokoluokista toiseen. Tämä mahdollista sen, että voit näyttää sivuillasi esimerkiksi 140 x 350 kokoista banneria ja siirtää ansaitsemasi näyttökerrat vaikkapa kokoon 468 x 60 oman mainoksesi näyttämistä varten.
 4. Uusi kohdennusmahdollisuus parantaa sekä omien mainosten klikkausprosenttia että näyttämiesi mainosten klikkausprosenttia ja samalla kohdassa yksi esiteltyä hyötysuhdettasi. Voit nyt valita haluamasi määrän 21 kategoriasta, joissa näytät mainoksiasi sekä joissa mainoksesi näkyvät. Tämän toiminnon avulla voit rajoitetusti kontrolloida sitä, millaisia mainoksia sivuillasi näytät sekä millaisilla sivuilla oma mainoksesi näkyy.
 5. Uudet, monipuolisemmat mainosmahdollisuudet: nyt voit ladata järjestelmään jopa 5 eri mainosbanneria jokaiseen kolmeen kokoluokkaan - yhteensä siis jopa 15 mainosta. Mainokset toimivat myös itsenäisesti siten, että mikäli vaihdat yhden mainoksista ja se jää odottamaan ylläpidon tarkistusta, muut mainoksesi säilyvät kuitenkin kierrossa. Mainoksiksi kelpaavat nyt myös uudemmat kuin Flash 5 -versiolla toteuteut bannerit. Mainokset nyt myös avautuvat klikattaessa oletusarvoisesti uuteen ikkunaan, jolloin mainosta klikannut käyttäjä ei "karkaa" jäsenen verkkosivuilta pois.
 6. Monipuolisempi ja laajempi tilastointi helpottaa mainontasi tehokkuuden seuraamista. Näet nyt tunnukseltasi URL-tilastoista kaikki ne sivut, joissa mainostasi on näytetty ja voit seurata omien mainostesi tehokkuutta tai sijoittelua muilla jäsensivuilla. Lisäksi järjestelmä informoi sinua hyötysuhteesta, sen kehittämisestä, klikkausprosenteista, päivittäisistä ja kuukausittaisista näyttömääristä ja monesta muusta mielenkiintoisesta ja tärkeästä yksityiskohdasta, joiden avulla saat mainonnastasi kaiken irti.
 7. Uusi tulospohjainen rekrytointijärjestelmämme palkitsee nyt oikeasti! Maksamme sinulle pysyvästi 5% jokaisen rekrytoimasi jäsenen ansaitsemista näyttökerroista. Nyt siis viimeistään kannattaa sijoittaa rekrytointilinkki sivuillesi tai lähettää sitä ystävillesi esimerkiksi sähköpostitse. Mitä useamman jäsenen saat järjestelmään liittymään, sitä enemmän hankit rekrytointipalkkioita. Pysyvästi.
 8. Uudistunut mainoshinnastomme tarjoaa erittäin edullista kampanjatilaa mainostajille. Myös jäsenet voivat halutessaan ostaa lisänäyttökertoja tunnukselleen.
 9. Laajat ohjeistot ja useimmin kysytyt kysymykset kertovat monet vastaukset osoitteessa http://www.bannerinvaihto.fi/index.php?UKK. Näihin kannattaa tutustua.

Toimenpiteet vanhoilta jäseniltämme

Ole hyvä ja tutustu uudistuneeseen Bannerinvaihto.fi -järjestelmään ja kirjaudu tunnuksellesi. Pyydämme kaikkia vanhoja jäseniämme tekemään vähintään seuraavat toimenpiteet:

 1. Tutustu ensimmäiseksi päivitettyihin käyttöehtoihimme. Käyttöehdoissa on muutamia laajennuksia ja muutoksia aikaisempiin verrattuna. Mikäli et hyväksy käyttöehtoja, ilmoita asiasta järjestelmän ylläpitäjälle palautelomakkeella ja poista bannerikoodi sivuiltasi. Mikäli hyväksyt uudet käyttöehdot, siirry kohtaan kaksi.
 2. Sivuillasi olevat vanhat bannerikoodit toimivat vielä, mutta ne tulisi päivittää mahdollisimman pian uusiin, tunnukseltasi saataviin bannerikoodeihin. Voit samalla määrittää näyttämiesi mainosten kohdennuksen sivustosi käsittelemien aiheiden mukaisiksi valitsemalla sopivat kategoriat, joihin kuuluvia mainoksia haluat sivuillasi näyttää. Mainokset kannattaa nyt sijoittaa sivuston ylälaitaan, mahdollisimman näkyvälle paikalle, jotta kävijäsi klikkaavat niitä, koska silloin kasvatat seuraavan kuukaudesi hyötysuhdetta ja ansaitset enemmän. Muista myös, että mikäli sijoitat bannerikoodin jokaisesta kolmesta kokoluokasta sivustollesi, ansaitse kolme kertaa enemmän mainosnäyttöjä! Nyt tämäkin kannattaa, koska voit siirtää mainosnäytöt tarvittaessa esimerkiksi yhteen kokoon, jossa näytät mainoksiasi.
 3. Hyödynnä uudistunut järjestelmä ja uudista myös omat mainoksesi. Toteuta kerralla useampia uusia mainosbannereita, jolloin omien mainostesi klikkausprosentti kasvaa ja saat enemmän kohdennettua liikennettä sivuillesi. voit ladata järjestelmäämme nyt jopa 15 erilaista banneria. Tutustu hyödyllisiin bannerinsuunnitteluohjeisiimme sekä Flash-bannereiden toteutusohjeisiin. Muista myös määritellä mainoksillesi kohdennus: voit valita yhden tai useamman jopa 21 eri kategoriasta ja tehostaa mainostesi houkuttelevuutta suuntaamalla bannerisi vain tietyille kohderyhmille.

Lopuksi

Otamme mielellämme palautetta ja kehitysehdotuksia vastaan uudistuneesta järjestelmästä. Toivomme, että se palvelee ja tuo lisäarvoa jatkossa kaikille jäsenillemme entistä tehokkaammin ja on tärkeä työkalu verkkosivustojen kävijäpohjan laajentamiseen.

Ystävällisin terveisin


Bannerinvaihto.fi -järjestelmän ylläpito